Καλώς ήλθατε

Το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας θέλοντας να προβάλει τον πολιτισμό του τόπου μας, μέσα από τις δράσεις, τις εκδηλώσεις που διοργανώνει και την καθημερινή λειτουργία του, δημιούργησε τις δικές του ιστοσελίδες.

Σας καλωσορίζουμε σε αυτές και σας ευχόμαστε μίας ευχάριστη πλοήγηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας...

Σας καλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να καταθέσετε τις απόψεις σας, τις ιδέες σας αλλά και τις ενστάσεις σας σχετικά με τις δράσεις που διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας.

Στείλτε το email σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή δείτε περισσότερα στην Επικοινωνία.

Πληροφορίες για το ΠΚΑ

Το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίαςιδρύθηκε το 1978.

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα ασχολείται με τα πολιτιστικά θέματα, στην ευρύτερη περιοχή της Αμφιλοχίας. Αναπτύσσει δραστηριότητες σε όλα τα τμήματα με σκοπό την πολιτισμική αναβάθμιση της περιοχής μας και κατ' επέκταση της πατρίδας μας.

Το Αρχαιολογικό-Ιστορικό τμήμα μας, λειτουργεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό να αναδείξει μνημεία του τόπου μας, καθώς και την τοπική και όχι μόνο ιστορία μας.

Το Λαογραφικό τμήμα συγκέντρωσε και συνεχίζει να συλλέγει υλικό από την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά (παλιές φωτογραφίες, μουσικές καταγραφές εργαλεία και ενδύματα από το παρελθόν κ.ο.κ.) το οποίο και έχει χρησιμοποιήσει εν μέρει εκδίδοντας δύο ημερολόγια με την μορφή λευκώματος, το πρώτο με τίτλο "Ενθύμια" στο οποίο παρουσιάζει την Αμφιλοχία με φωτογραφίες από τον 19ο αιώνα μέχρι τα τέλη του 20ου και το δεύτερο με τίτλο "Σαν Παραμύθι" που παρουσιάζονται παλιά παραμύθια της περιοχής μας.

Η θεατρική ομάδα έκανε εμφανίσεις στην περιοχή μας καθώς και σε φεστιβάλ θεάτρου στο εξωτερικό και απέσπασε τιμητικές διακρίσεις.

Το Αιμοδοτικό τμήμα έχει καταφέρει να συγκεντρώνει στις αιμοληψίες του, φιάλες αίματος ικανές να καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες των συμπολιτών μας.

Το τμήμα Περιβάλλοντος δραστηριοποιείται έντονα με αναδασώσεις, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμό ακτών και μονοπατιών ώς και ανακύκλωση.

Τέλος το Xορευτικό τμήμα, με ενεργά περίπου 200 μέλη όλων των ηλικιών εκπροσώπησε και εκπροσωπεί την πόλη μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποσπώντας άριστες κριτικές. Χοροδιδάσκαλος από δεκαετίας είναι ο Νικόλαος Λιόντος. Το Χορευτικό μας τμήμα έχει δεχθεί τις καλύτερες κριτικές στην ερμηνία των χορών της περιοχής μας και όχι μόνο, σε παραστάσεις και φεστιβάλ από το μικρότερο χωριό της Ελλάδας μέχρι την Τενερίφη της Ισπανίας. Λειτούργησε και λειτουργεί με γνώμονα την αυθεντική εκμάθηση των χορών και την γενικότερη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.