Καλώς ήλθατε

Το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας θέλοντας να προβάλει τον πολιτισμό του τόπου μας, μέσα από τις δράσεις, τις εκδηλώσεις που διοργανώνει και την καθημερινή λειτουργία του, δημιούργησε τις δικές του ιστοσελίδες.

Σας καλωσορίζουμε σε αυτές και σας ευχόμαστε μίας ευχάριστη πλοήγηση.

Πανακαρνάνεια 2018

Το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας πιστό  στη διατήρηση των παραδόσεων του τόπου μας, διοργανώνει και φέτος τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις Πανακαρνάνεια 2018.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί...

 
 

Τμήματα Πολιτιστικού Κέντρου

Χορευτικό Τμήμα & Ιματιοθήκη

Υπεύθυνοι τμήματος :  Σμεράϊδου Νεκταρία και Σουλτάνη Βασιλική
 
Με ενεργά περίπου 200 μέλη όλων των ηλικιών ιδρύθηκε το 1978 με σκοπό τη διατήρηση, προβολή και διάδοση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης. Εκπροσώπησε και εκπροσωπεί την πόλη μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποσπώντας άριστες κριτικές. Ταξιδεύοντας από το μικρότερο χωριό, μέχρι τα Κανάρια Νησιά διαιωνίζει την μακραίωνη παράδοση με τοπικές φορεσιές και χορούς όλης της Ελλάδος. Χοροδιδάσκαλος από δεκαετίας είναι ο Νικόλαος Λιόντος. Το Χορευτικό μας τμήμα έχει ταξιδέψει στην Τσεχία, την Τενερίφη της Ισπανίας, την Βουλγαρία, την Ξανθη, την Κρήτη και πολλές άλλες πόλεις.  Λειτούργησε και λειτουργεί με γνώμονα την αυθεντική εκμάθηση των χορών και την γενικότερη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.